Coronaviruset

Information från biblioteket angående coronaviruset

Vi måste tyvärr meddela att fr o m tisdag den 22 december stänger biblioteket helt för besök i enlighet med de nya restriktionerna som införts för att hindra ökad smittspridning. Vi kommer att hålla fortsatt stängt. Detta enligt krisledningens beslut.

 

Vi fortsätter med vår service i möjligaste mån, vilket innebär att:

du kommer att kunna beställa bokkassar*

du som har reservationer kommer att kunna hämta dessa, men efter avtalad tid vid ytterdörren

vi kan hjälpa dig med utskrifter förutsatt att det är dokument du kan mejla till oss, så kan du hämta upp dessa efter avtalad tid; vi kommer även att kunna göra kopior efter överenskommelse. Avhämtning vid ytterdörren.

Korgen med dagstidningar kommer fortsatt att stå tillgänglig utanför huvudbibliotekets entré.

Behöver du dator och uppkoppling för att göra viktiga ärenden kan du boka ett 30-minuterspass i vårt studierum. Ring eller mejla (se kontaktuppgifter nedan) för att boka tid.  

Denna service är tillgänglig, efter överenskommelse, måndag–fredag, 10–17. Du når oss på 0486-33370 eller biblioteket@torsas.se

Bokinkastet är öppet dygnet runt.

Våra digitala tjänster är så klart tillgängliga. Via vår hemsida biblioteket.torsas.se kan du göra reservationer, låna om, lämna inköpsförslag och ta del av en del av våra databaser som t ex Pressreader. Via appen Biblio kan du låna e-medier till din platta eller smarta telefon.

Vi hoppas att smittläget blir bättre så att vi snart kan öppna och ta emot er igen. Ett folkbibliotek ekar tomt utan folk.

 

*det kan vara specifika böcker eller i en viss genre, vi plockar ihop och lånar ut på ditt lånekort och så hämtar du upp kassen utanför dörren

 

Detta gäller sedan tidigare:

Om du inte kan eller vill komma in till biblioteket går det bra att låna om eller reservera via hemsidan, allt du behöver är ditt lånekortsnummer och en fyrsiffrig PIN-kod. Du kan även mejla till biblioteket@torsas.se eller ringa på telefonnummer 0486-333 70.

  • Du kan låna om upp till tre gånger. Behöver du låna om fler gånger än så, kontakta biblioteket så hjälper vi dig.
  • Lånetiden på dvd:er och tidskrifter har förlängts till två veckor. 
  • Alla böter slopas under en undantagsperiod.

Tips på e-böcker

188516
Av: Holm, Elvira Birgitta
188034
Av: Bussi, Michel
190362
187637
Av: Stordalen, Petter A.
188209
Av: Lönnaeus, Olle
190431
Av: Dömstedt, Tomas

Fler e-böcker och e-ljudböcker

Språk