För pedagoger

Vi vill medverka till att barn/ungdomar får tillgång till böcker hemma, i förskolan, i grundskolan och blir vana biblioteksbesökare. Som pedagog är du en viktig länk i det arbetet.

Du och din klass är välkomna till biblioteket, kontakta oss och boka in en tid som passar.

Om er grupp eller klass ska fördjupa sig i ett något ämne såsom rymden, årstider, sagor eller kroppen, för att nämna några exempel, kan vi plocka ihop temalådor. Meddela oss om vilket ämne ni ska arbeta med. Böckerna kan hämtas på något av våra bibliotek.

Det finns möjlighet att ha utställning på biblioteket om ni och era elever vill visa upp något som ni arbetat med i förskolan/skolan. Kontakta oss så hjälps vi åt för att hitta en bra plats för er utställning.

Biblioteket är till för alla, därför finns en äppelhylla där vi har olika media för barn med läs- eller funktionshinder, exempelvis bliss, bok och Daisy, punktskrift, tecken som stöd. Läs mer om vår äppelhylla här. 

Här följer några exempel på vad vi erbjuder:

Förskoleklassen bjuds in till biblioteket och barnen får sitt första lånekort.

Alla klasser i Bergkvara och Söderåkra erbjuds ett bokprat/år. På Torsås bibliotek har vi bokprat i mån av tid vid klassbesök. Skolbiblioteket ansvarar för bokpraten på Torskolan.

Ett Lässurrs-barn går i förskoleklass och får under några vårveckor ett tätt möte med en särskild bilderbok, dess författare och/eller illustratör och bokens innehåll. Det hela avslutas med stor Bokfest på biblioteket. Barnet får där sitt alldeles egna och signerade exemplar av den bok man jobbat med.

I samband med Världsbokdagen den 23 april besöker vi alla i år 3 och delar ut en bokcheckar.

I år 5 får alla elever i kommunen besök av en författare. Detta arrangeras av Skolans kulturråd, där bland annat skolan och folkbiblioteket har representanter. Skolans kulturråd genomför även en årlig skrivartävling, öppen för alla elever i år 5. De 10 vinnande bidrag samlas till en bok och dessutom får vinnarna bokpriser.

I år 7 får samtliga elever en biblioteksvisning av skolbibliotekarien. Hon berättar hur det fungerar i skolbiblioteket, vilka regler som gäller och hur man hittar olika sorter böcker.

Nya pedagogikböcker

156593
Av: Wiliam, Dylan
156183
Av: Wallberg, Helena
154528
Av: Nygren, Thomas
151001
Av: Herrlin, Katarina
Av: Frank, Elisabeth
Av: Ackesjö, Helena
151002
Av: Jäverbring, Katrin
149725
Av: Fast, Carina
146262
Av: Willingham, Daniel T.
144492
Av: Lind, Camilla
Av: Rahm, Jessica
144498
Av: Kimber, Birgitta
Av: Molgaard, Virginia
142352
Av: Alabdallah, Ali
139936
Av: Åberg, Ann
Av: Lenz Taguchi, Hillevi
137716
Av: Widegren, Emma
128142
125859
Av: Körling, Anne-Marie

Språk