Torsås filmstudio

Torsås filmstudio

Bli medlem i Torsås filmstudio

Lös ditt medlemskap på Torsås bibliotek. För 350 kr får du se sex stycken filmer i vår. Filmerna visas kl. 18.30 på Centrumbiografen i Torsås. Utöver filmvisningen erbjuder filmstudion fördjupningsmaterial och filmtips med mera. Som medlem är du med och påverkar programmet och framtida filmvisningar. 

Vårens filmer

Så jävla easy going- 18-åriga Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar till sin ADHD-medicin. Samtidigt dyker den charmiga Audrey upp, och får Joannas hjärta att fullkomligt explodera. Baserad på en roman av den hyllade författaren Jenny
Jägerfeld. Visas den 28/1. 

Parallella mödrar - 40-åriga Janis hamnar i samma sal på en förlossningsavdelning som tonåriga Ana. De två kvinnorna har olika inställningar till sitt kommande moderskap, men både Janis och Anna föder döttrar och båda förbereder sig på att bli ensamstående mödrar. Deras liv visar sig dock bli sammanflätade för all framtid. Visas den 10/2. 

House of Gucci - inspirerad av den chockerande och sanna berättelsen om familjeimperiet bakom det italienska modehuset Gucci. Under tre årtionden av kärlek, svek, dekadens, hämnd och till slut mord får vi se vad ett namn betyder, vad det är värt och hur långt en familj kan gå för kontroll. Visas den 24/2. 

The Power of the dog - Phil Burbank är en klassisk cowboy i mitten av 1920-talet som bor på en ranch i Montana tillsammans med sin bror George. De lever ett stilla och inrutat liv utan några större händelser. Det vill säga till den dag då George gifter sig med änkan Rose, som också tar med sin son till ranchen. Visas den 10/3.

Lilla mamma - Nelly har just förlorat sin högt älskade mormor och mammans barndomshem ska säljas. Medan föräldrarna packar ihop huset ger sig Nelly ut i skogen där hennes mamma lekt som liten. En dag är mamman plötsligt borta. Samma dag träffar Nelly en flicka i sin egen ålder i skogen. Hon heter Marion. Precis som Nellys försvunna mamma. Visas den 24/3.

Nomadland - Fern, en kvinna som efter den ekonomiska kollapsen i den lilla staden på Nevadas landsbygd, packar sin bil och ger sig ut på vägarna för att upptäcka livet utanför det konventionella samhället. Som en modern nomad i det vida landskapet i västra USA. Visas 7/4. 

Språk