Torsås filmstudio

Torsås filmstudio

Bli medlem i Torsås filmstudio

Lös ditt medlemskap på Torsås bibliotek. För 300 kr får du se fyra stycken filmer i höst. Filmerna visas kl. 18.30 på Centrumbiografen i Torsås. Utöver filmvisningen erbjuder filmstudion fördjupningsmaterial och filmtips med mera. Som medlem är du med och påverkar programmet och framtida filmvisningar. 

Höstens filmer

Minari - en amerikansk dramafilm från 2020, regisserad och skriven av Lee Isaac Chung. Filmen är delvis en självbiografisk film om Chungs barndom och uppfostran, om en koreansk familj som flyttar från Kalifornien till Arkansas på 1980-talet för att starta en gård. En rivig mormor flyttar in. Minari är en koreansk grönsak som dröjer med att ge skörd. Visas den 7/10. 

Kamrater - är en rysk historisk dramafilm från 2020 om massakern i Novocherkassk producerad, samskriven och regisserad av Andrei Konchalovsky. Den deltog i tävling vid 77: e Venedigs internationella filmfestival. I Venedig vann filmen Special Jury Prize. Visas den 21/10. 

First Cow - är en amerikansk dramafilm från 2019 regisserad av Kelly Reichardt, från ett manus av Reichardt och Jonathan Raymond baserat på Raymonds roman The Half Life. Det spelar John Magaro, Orion Lee, Toby Jones, Ewen Bremner, Scott Shepherd, Gary Farmer och Lily Gladstone. Visas den 11/11. 

Världens värsta människa - följer en kvinna genom romantiska relationer, vänskap, karriär och familj. En film om kärlek och att finna mening. Norsk feelgood av Joachim Trier från 2021. Visas den 25/11.

Språk